+hout behandeling

Om lang van hout te kunnen genieten is het goed om het hout te behandelen. Zo is het beter bestand tegen vocht en vlekken.

Natuurlijke houtolie
Goedhoutbaar maakt gebruik van natuurlijke houtolie van de Cokerije op basis van tungolie. De houtolie beschermt het hout tegen vocht en laat het gelijk ademen, zodat het kan blijven werken en het laat de nerf en de kleurtonen prachtig zien van het hout. De olie is makkelijk in onderhoud, we adviseren om het hout maandelijks of per kwartaal (ligt aan het gebruik) schoon te maken met lijnoliezeep. Dit voedt de olie en het hout, in plaats van het uit te drogen. We adviseren om het hout een keer per jaar te oliën om de olie te voeden en de uitstraling weer terug te brengen. 

Skylt lak
Voor een 'onbehandelde look' maken we gebruik van Skylt lak. Dit is van oorsprong een vloerenlak en heel geschikt om keukens en kasten mee te behandelen. Het geeft een lichte, matte kleur aan het hout. We adviseren het hout alleen schoon te maken met lijnoliezeep en de onderhoudsproducten van Rigo. 

skylt behandeld eiken

eiken met antraciete achtergrond Natuurlijke verven & kleur beits
Het is mogelijk om het hout te kleuren en te beschermen door middel van verf. We maken gebruik van duurzame verven op basis van water. Ook kunnen we met ouderwetse kleurbeits hout kleuren in traditionele kleuren. De kleurbeits behandelen we daarna met olie.
Met kleur kun je prachtige accenten aan je +product geven. De mogelijkheden kunnen we bespreken in de werkplaats.