+werkbladen

Bij onze leefkeukens kun je kiezen voor verschillende werkbladen. We hebben hierbij gekeken naar hoe duurzaam is het materiaal? In productie en in gebruik. Is het gebruiksvriendelijk? En is het circulair? We laten je graag in de werkplaats de verschillende opties zien. 

grenen werkblad 

Grenen
Een werkblad van (gewaterd) grenen geeft een Scandinavische look aan je keuken en is duurzaam, doordat we werken met lokaal, Nederlands grenen. Grenen is een zachte, snelgroeiende houtsoort en dat maakt het duurzaam om te gebruiken. Een werkblad van grenen heeft al snel een karaktervolle uitstraling. Het grenen is ook te behandelen met kleurbeits om een natuurlijke kleur aan het werkblad te geven. Rondom de gootsteen en kraan adviseren we om (hergebruikt) natuursteen, richlite of rvs te gebruiken. 
Een grenen werkblad gaat lang mee als je er goed voor zorgt. We adviseren om het werkblad alleen schoon te maken met lijnoliezeep en vocht / vlekken gelijk droog te maken. 

Eiken
Een werkblad van eiken geeft veel uitstraling aan je leefkeuken. We werken met hergebruikt eiken en dat maakt het een duurzaam en robuust werkblad. Het eiken is behandeld met natuurlijke houtolie en heeft een karaktervolle uitstraling. Rondom de gootsteen en kraan adviseren we om natuursteen, richlite of rvs te gebruiken. 
eiken werkblad
kopshouten werkblad van eiken Kopshout
Eiken kopshouten vloerstukjes kunnen wij verwerken tot een prachtig werkblad. Kopshout is erg sterk en het werkblad heeft als voordeel dat je er weinig krassen of vlekken opziet. Het hout is behandeld met natuurlijke houtolie. Rondom de gootsteen en kraan adviseren we om natuursteen, richlite of rvs te gebruiken. We adviseren om het werkblad alleen schoon te maken met lijnoliezeep en vocht / vlekken gelijk droog te maken. Zo kun je er lang van genieten. 
Richlite 
Een werkblad van geperst papier. Richlite is een keihard materiaal wat wordt gemaakt door papier te recyclen en te persen met een duurzame lijm. Goed bestendig tegen vocht. 
We behandelen het richlite met natuurlijke houtolie.  We adviseren om het werkblad alleen schoon te maken met de bijgeleverde onderhoudsspray & lijnoliezeep en vocht / vlekken gelijk droog te maken. Zo kun je er lang van genieten. 
richlite werkblad optimist leefkeuken
DIGGELS
Werkbladen van DIGGELS zijn gemaakt van bouwafval dat vermalen wordt tot kleine stenen en gruis. Dit wordt vermengd met een circulair betonmengsel en zo geperst tot prachtige stenen werkbladen met een terrazzo effect. Goede kras en vocht bestendigheid. We laten je graag wat samples zien in de werkplaats. 
Belgisch hardsteen hergebruikt
Hardsteen is een prachtig natuur product maar de winning van natuursteen is enorm milieu en mens vervuilend. De stenen werkbladen zijn echter heel goed her te gebruiken en wij kunnen voor leefkeukens bestaande werkbladen laten vermaken en opknappen tot nieuwe werkbladen. Zo voorkomen we de verspilling van natuursteen en creëren we unieke, handgemaakte werkbladen die weer een leven lang mee kunnen. We bespreken graag de mogelijkheden van het hergebruik van je eigen keukenwerkblad, of we kunnen opzoek gaan naar oude werkbladen en die vermaken. 
graniet hergebruikt
hergebruikt kookeiland werkblad
Heb je zelf een duurzaam werkblad voor ogen, dan bespreken we graag de mogelijkheden.